Over uw restaurant

Hieronder leest u meer over uw restaurant.

In de eerste plaats streven we naar topkwaliteit, daarentegen willen we laagdrempelig zijn en daarom bieden we een ongedwongen sfeer. Dit zodat iedereen zich thuisvoelt.

Wij gebruiken lokale en kwalitatief hoogwaardige producten.

Omdat we voor iedereen gastvrij zijn hebben we een ruim aanbod voor alle dieetwensen, namelijk o.a. Vegan, vega, glutenvrij, etc.

Onze gasten zijn doorgaans zeer tevreden getuige ook de vele zeer goede reviews die wij ontvangen.

Onze chef is breed georiënteerd en heeft zich laten inspireren door invloeden uit de Spaanse, Franse, Italiaanse en Oosterse keuken.

Verder heel veel bla bla.

Goede muziek.

Wij organiseren regelmatig thema avonden en feesten, zoals Braziliaans carnaval, dance party, western en line-dance.

Van vet wil je, vaak om esthetische redenen, nooit te veel. Je wil immers mooi droog zijn zodat je zuur verdiende spieren goed zichtbaar zijn. Maar puur kijkend naar gezondheidsoverwegingen, wat is dan te véél vet?

De strijd tegen vet is al langere tijd bezig, zij het zonder al te veel succes. Obesitascijfers blijven maar toenemen in Nederland. En het is inmiddels algemeen bekend dat, samen met de mate van overgewicht, ook gezondheidsrisico’s steeds groter worden. Voor sportschoolfanaten is dit echter een ver-van-hun-bed-show. De enige zorg is: zo min mogelijk spierverhullend vet. Dat is sowieso gezond. Er is echter een magische grens gesteld, die ook niet zo laag ligt als een gortdroge sixpack.

Hoe vet is té vet?

Er zijn twee belangrijke meta-analyses op dit gebied, die alle nodige gegevens bij elkaar hebben geraapt. Eentje kijkt naar BMI en sterftecijfers, de ander richt zich juist op vetpercentage. Beide hebben een soortgelijke conclusie: de inschattingen van risico’s kent een zogenoemde ‘J-curve’. Dat betekent dat te licht, slank of droog zijn ook niet geheel veilig is. Weinig verbazingwekkend is de lange zijde van de J-curve gelinkt aan te dik of vet zijn. Hoe meer vetmassa, hoe groter het gevaar.Expand article logo  Verder lezen

Desondanks ligt de sweet spot op een gespreid bedje van nuance. De laagste sterftecijfers werden genoteerd bij een BMI tussen de 25 en de 30. Dat is opvallend, aangezien dit te boek staat als ‘overgewicht’: boven de 30 is ‘obesitas’.

Kijk gerust verder op onze site en kom meer te weten over uw restaurant